x
This website is using cookies. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. More info. That's Fine
HPC:Factor Logo 
 
Latest Forum Activity

Jake Page Icon Posted 2022-10-17 2:34 PM
#
Avatar image of Jake
Moderator
H/PC Vanguard

Posts:
2,528
Location:
Choking on the stench of ambition in Washington DC
Status:
Shouldn't need a program. Just get the APN, etc in order on the Nokia, and dial in through the Psion. If that doesn't work, post your specs on both devices.

Jake
 Top of the page Quote Reply
Albc Page Icon Posted 2022-10-17 3:25 PM
#
Avatar image of Albc
Subscribers
Factor Fanatic

Posts:
57
Location:
Italy
Status:
Thanks Jake. It is well configured on the 9300, considering it can go on internet and download mails.

but I have no idea on the settings to use on the psion.
I have a psion 5/mc218.

I should set something on “control panel” - “dialling”? Or “internet”? Or “modem”?

Many thanks
Alberto





(image.jpg)



Attachments
----------------
Attachments image.jpg (3637KB - 0 downloads)
 Top of the page Quote Reply
Albc Page Icon Posted 2022-10-18 3:18 PM
#
Avatar image of Albc
Subscribers
Factor Fanatic

Posts:
57
Location:
Italy
Status:
I have tried.
The setup on the 9300i should be fine.

Here you can see how I tried to setup the psion.

I try to connect to a http site (like www.google.it) but I get a timeout reply.





Attachments
----------------
Attachments 99C8F0F2-6645-499E-B773-D07AF80F6618.jpeg (2066KB - 4 downloads)
Attachments DFF3DD21-8556-42ED-9033-B7308ECF1435.jpeg (2076KB - 3 downloads)
Attachments D27305FF-9883-4A8B-BD18-C23FABBFD6AA.jpeg (2054KB - 2 downloads)
Attachments BC3522A8-FF06-45F6-A12E-A1385102C217.jpeg (2096KB - 2 downloads)
Attachments 0225C723-81C4-4BA3-BA59-FEEF2D9C734F.jpeg (2127KB - 3 downloads)
Attachments B8A05DB9-55BD-48A4-8BD3-D40EFF2D96D5.jpeg (2167KB - 1 downloads)
Attachments 0985FADD-A597-4433-AB34-C3824D869C57.jpeg (2091KB - 2 downloads)
Attachments B3423417-8B81-4949-AD06-A6E3A9D4906C.jpeg (2023KB - 2 downloads)
Attachments B2A5D902-A1FC-4F48-804B-748AB6F45BD3.jpeg (2055KB - 2 downloads)
Attachments C7CD06D1-DF4D-4B1C-9406-B5C982CF7E21.jpeg (2075KB - 1 downloads)
Attachments AD581222-6CDD-4200-9882-C9B1A20F4B37.jpeg (2107KB - 1 downloads)
Attachments 5099E3DC-3994-4BCB-B368-CF87AE7B81F6.jpeg (2074KB - 3 downloads)
 Top of the page Quote Reply
Jake Page Icon Posted 2022-10-18 10:14 PM
#
Avatar image of Jake
Moderator
H/PC Vanguard

Posts:
2,528
Location:
Choking on the stench of ambition in Washington DC
Status:
In System/Modems, do New, name it Test. Then:

Baud = 115200
Connect = Infrared
Fax Class = Auto

Second page (Options):

No changes

Third page (Initialization):

Init = ATZ
Everything else blank

Fourth page (Advanced):

Flow control = Hardware
Terminal detect = ticked
Carrier detect = ticked
Modem Type = fixed line

Save.

In System/Internet:

New, name it GPRS

Show connection dialing = ticked

First page (Service):

Connection type = dial-up
Use smart dialing = UN-ticked
Standard dial-up number = *99# (match this number with your carrier; mine is TMobile)

Second page (Account):

You could leave blank, or use "user" "password" Shouldn't matter.

Third page (Addresses)

Get IP address from server = ticked
Get DNS address from server = ticked

Fourth page (Login)

All UN-ticked

Fifth page (Advanced):

Only thing ticked is "Allow plain text authentication"

Save.

If you're using Web, don't try google.com, try 68k.news

Even with Opera, the ssl's are out-of-date, so there's very little to surf. Ditto for email, unless your incoming port can be set to 110.

If you get a connection, but can't get into 68k.news, then dumb down the baud to 56K on BOTH devices.

Good luck,
Jake
 Top of the page Quote Reply
Albc Page Icon Posted 2022-10-19 2:58 PM
#
Avatar image of Albc
Subscribers
Factor Fanatic

Posts:
57
Location:
Italy
Status:
Many thanks jake for the precious help.


Unfortunately what I get is: “comms line failed”

Any idea?
 Top of the page Quote Reply
Jake Page Icon Posted 2022-10-19 5:11 PM
#
Avatar image of Jake
Moderator
H/PC Vanguard

Posts:
2,528
Location:
Choking on the stench of ambition in Washington DC
Status:
I just ran my specs again and I got on-line. So:

1) you've set up the Nokia incorrectly, though I don't see how, since you say you can get on-line with it, by itself

2) your phone service no longer permits this kind of connection

3) download c:amie's gprs/ir app and try to get on-line with your N and J-720

Jake
 Top of the page Quote Reply
Albc Page Icon Posted 2022-10-23 11:13 AM
#
Avatar image of Albc
Subscribers
Factor Fanatic

Posts:
57
Location:
Italy
Status:
Many thanks again Jake.
Unfortunately it doesn’t work. My replies in red.

Quote
Jake - 2022-10-19 6:11 PM

I just ran my specs again and I got on-line. So:

1) you've set up the Nokia incorrectly, though I don't see how, since you say you can get on-line with it, by itself. the Nokia 9300i can surf internet using its EDGE connection, it goes on internet and download emails.

2) your phone service no longer permits this kind of connection. it is Iliad and it can work as router

3) download c:amie's gprs/ir app and try to get on-line with your N and J-720I would try with the J720 to see if the Nokia 9300i allows the J720 to surf.

Jake


Edited by Albc 2022-10-23 11:15 AM
 Top of the page Quote Reply
Jake Page Icon Posted 2022-10-23 2:42 PM
#
Avatar image of Jake
Moderator
H/PC Vanguard

Posts:
2,528
Location:
Choking on the stench of ambition in Washington DC
Status:
Yes, try step 3. If you can connect the J720 to the N, you should be able to do the same with the Psion. I do. Though I don't have the wifi version of the 9300.

Jake
 Top of the page Quote Reply
Albc Page Icon Posted 2022-10-23 7:29 PM
#
Avatar image of Albc
Subscribers
Factor Fanatic

Posts:
57
Location:
Italy
Status:
Is theJ720 irda working on COM3?
I tried to follow this guide "https://www.hpcfactor.com/downloads/475/HPCFactor_Generic_IrDA_Modem_Driver/version_1.0.0.04"
with no success. It immediately says "the computer you are dialing is not answering. Try again later"

As number to call, I used *99#. Is it correct?
 Top of the page Quote Reply
Jake Page Icon Posted 2022-10-23 7:38 PM
#
Avatar image of Jake
Moderator
H/PC Vanguard

Posts:
2,528
Location:
Choking on the stench of ambition in Washington DC
Status:
As I said earlier, you have to check with your carrier for the correct number.
 Top of the page Quote Reply
Albc Page Icon Posted 2022-10-23 8:27 PM
#
Avatar image of Albc
Subscribers
Factor Fanatic

Posts:
57
Location:
Italy
Status:
That Number is correct
 Top of the page Quote Reply
Jake Page Icon Posted 2022-10-23 10:39 PM
#
Avatar image of Jake
Moderator
H/PC Vanguard

Posts:
2,528
Location:
Choking on the stench of ambition in Washington DC
Status:
I can't tell what's going on, but the connection is failing on two different devices, two different OSs.

So, without actually being there, that tells me it's on the Nokia side, or your carrier.

Google your carrier with keywords of your specs and see what you come up with.

c:amie's app is airtight; I just connected with my 9300 and WinCE 2.0, so I know it works.

Jake
 Top of the page Quote Reply
Jump to forum:
Seconds to generate: 0.25 - Cached queries : 28 - Executed queries : 53
Server Time now is: Monday, 28 November 2022 - 18:28