x
This website is using cookies. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. More info. That's Fine
HPC:Factor Logo 
 
Latest Forum Activity

WallyB110 Page Icon Posted 2021-10-04 10:32 PM
#
Avatar image of WallyB110
H/PC Philosopher

Posts:
286
Location:
United States
Status:
Hi there.

I have a WaveLan by Lucent PCMCIA Wifi adaptor.
Silver (Turbo 11Mb)
PC24E-H-FC
P/N 012372A

I did not know if there was a Windows CE 2.0 driver out there that would work with my 360LX.

Any help would rock :-)

Thanks

-Walt



I was using this Wifi card with my Apple Emate 300, so I know it was compatible with older Palmtops. Would be cool if I could use my 360LX to check my mail on the go.

Edited by WallyB110 2021-10-04 10:47 PM
 Top of the page
WallyB110 Page Icon Posted 2021-10-05 12:03 AM
#
Avatar image of WallyB110
H/PC Philosopher

Posts:
286
Location:
United States
Status:
Also will I need a different email client ? Not sure if the Outlook on CE 2.0 out of the box can be configured or not with Gmail.

Has anyone been able to use the older version of Outlook on CE 2.0 to check their mail ?
 Top of the page
WallyB110 Page Icon Posted 2021-10-05 2:41 AM
#
Avatar image of WallyB110
H/PC Philosopher

Posts:
286
Location:
United States
Status:
This is the driver im looking for
https://www.hpcfactor.com/hcl/detail.asp?hcdid=476

https://www.hpcfactor.com/downloads/details.asp?r={A93E87AC-41C5-4C5...

I cant download the file tho :-(

Help

-Walt

It lists the 360LX as compatible. If i can get this downloaded, I can then see what email program may be compatible with Gmail on Windows CE 2.0

Would someone be willing to email it to me ?

Edited by WallyB110 2021-10-05 2:50 AM
 Top of the page
WallyB110 Page Icon Posted 2021-11-21 4:55 AM
#
Avatar image of WallyB110
H/PC Philosopher

Posts:
286
Location:
United States
Status:
So i installed the driver today on my 360LX, it sees the card. I installed the netsetup. But it wont connect to my wifi. Not sure if there is a different program I can use thats a little more advanced than what they gave me ? My wifi where I live has a simple password and thats it. Simple.

I also need to find the MFCCE20.dll file that was on the original disc for this Wave Lan wifi card. The driver you download does not contain this file and im not really sure where to get it.

-Walt B

Edited by WallyB110 2021-11-21 5:41 AM
 Top of the page
C:Amie Page Icon Posted 2021-11-21 10:43 AM
#
Avatar image of C:Amie
Administrator
H/PC Oracle

Posts:
16,496
Location:
United Kingdom
Status:
HP devices had it in ROM as far as I'm aware.
 Top of the page
WallyB110 Page Icon Posted 2021-12-05 6:54 PM
#
Avatar image of WallyB110
H/PC Philosopher

Posts:
286
Location:
United States
Status:
Well im messing with the card on my Sharp HC-4100. Is there any programs to use that will help me connect this unit to my wifi router ? The program that installed with the driver is basically useless. Unless there is an updated version of their program for CE 2.0 ?

The two lights will occasionally blink, if I turn on Adhock demo mode the main light turns on and the other is searching so the card itself is functioning.

-Walt B

Sharp is running CE 2.0

Edited by WallyB110 2021-12-05 7:05 PM
 Top of the page
WallyB110 Page Icon Posted 2021-12-05 8:10 PM
#
Avatar image of WallyB110
H/PC Philosopher

Posts:
286
Location:
United States
Status:
In control panel on the Sharp it does not list an icon for "wireless network". It does have an icon for "Network" and that lists the Wireless card. It does show the WaveLAN icon, but as I said it seems to be of very little help.

I did a soft reset as the readme says to try that. But no cigar.

-Walt B

In the WaveLAN program ive tried different settings etc and nothing works. Also Ive tried putting MAC addy in manually and it keeps saying to enter a valid MAC addy. I dunno.

I cant find the 4.04 version to download (the link gives an error). Maybe this 4.06 version of the driver is the issue ?

Edited by WallyB110 2021-12-05 8:27 PM
 Top of the page
C:Amie Page Icon Posted 2021-12-05 9:25 PM
#
Avatar image of C:Amie
Administrator
H/PC Oracle

Posts:
16,496
Location:
United Kingdom
Status:
Did you install the NSP?

There is no reason for you to need to enter a MAC address in the driver. It's burned into the card. You don't need to virutalise it.
 Top of the page
WallyB110 Page Icon Posted 2021-12-05 9:32 PM
#
Avatar image of WallyB110
H/PC Philosopher

Posts:
286
Location:
United States
Status:
Im trying to reinstall it. Will get back to you. Thanks for pointing me in the right direction. ;-)

-Walt B

I def had it installed. But well see if reinstalling it fixes this.

Edited by WallyB110 2021-12-05 9:33 PM
 Top of the page
WallyB110 Page Icon Posted 2021-12-05 10:30 PM
#
Avatar image of WallyB110
H/PC Philosopher

Posts:
286
Location:
United States
Status:
Ok this is what I did.

Reset (full reset) of the Sharp 4100. I installed Service Pack, NSP, Driver, Utility. Still no "Wireless Network" icon, there is the WavLAN icon and "Networking" icons. Not sure how I can be messing this up lol. Im no dummy this stuff, but recently im feeling like one lol.

But !!! When I installed the WavLAN software it tries to install/copy over old files and it cant. I click yes and it says if the file is in use or rom close program and click yes. No to leave current file or Cancel. I have nothing running in background. ^ this did not happen last time. This is new to this current setup process.

-Walt B

Im letting the unit reset again and this time im going to:
Install HC 4000 update
Service Pack update
NSP update
Drive
Utility




Edited by WallyB110 2021-12-05 10:38 PM
 Top of the page
WallyB110 Page Icon Posted 2021-12-05 11:22 PM
#
Avatar image of WallyB110
H/PC Philosopher

Posts:
286
Location:
United States
Status:


After doing everything. This is my control panel.



This is the program that is installed with Wifi.

-Walt B

The unit sees the card. The lights blink at the same time, trying to connect. But then it says could not connect to DHCP server.

My wifi is nothing special.

Edited by WallyB110 2021-12-05 11:23 PM
 Top of the page
WallyB110 Page Icon Posted 2021-12-06 12:12 AM
#
Avatar image of WallyB110
H/PC Philosopher

Posts:
286
Location:
United States
Status:
Ok I managed to get it to work. It now tries to load my routers page (to enter password/login) and it requires Javascript. So I know the wireless card is working. Before the card was not doing any of this. Im sure it had to do with resetting the unit this last time. Took awhile. Thanks everyone ! Now see if I can find a browser that will load the routers page so I can login all the way.

-Walt B

WOOT WOOT !!!
 Top of the page
Rich Hawley Page Icon Posted 2021-12-07 11:29 AM
#
Avatar image of Rich Hawley
Global Moderator
H/PC Guru

Posts:
7,140
Location:
USA
Status:
You won't I'm afraid...
 Top of the page
Jump to forum:
Seconds to generate: 0.140 - Cached queries : 53 - Executed queries : 26
Server Time now is: Tuesday, 9 August 2022 - 21:14