x
This website is using cookies. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. More info. That's Fine
HPC:Factor Logo 
 
Latest Forum Activity

Jornada 728 locks when viewing Pocket PC EXE - Why?

frisser Page Icon Posted 2022-03-14 12:12 PM
#
Avatar image of frisser
Subscribers
Factorite (Elite)

Posts:
222
Location:
Netherlands
Status:
I'm trying to run mobifusion Dataviewer (a Pocket PC app) which runs fine on MobilePro 900c with cmonex 2.0 firmware. I have installed RedGear on my Jornada 728 but when I view the directory containing DataViewer.exe with Resco File Explorer, Total Commander or the default file explorer the Jornada locks up. Also when disabling RedGear this happened. I also can't use ExecutabilityCheck because I can't choose the excecutable (also locks my system up/crash).

Why is this? Is Windows CE doing some check in the background? Maybe manually add some DLL in the \Windows directory (aygshell.dll?)

UPDATE: aygshell.dll did the trick. It's running fine now. Still wondering why my system locks up when viewing a directory with a excecutable in it.

Edited by frisser 2022-03-14 12:27 PM
 Top of the page
Alt Bass Page Icon Posted 2022-03-15 9:26 AM
#
Avatar image of Alt Bass
H/PC Sensei

Posts:
1,158
Location:
Russia
Status:
Must be because it tries to extract the icon from EXE file. I guess there would be no such problem if you disabled custom EXE icons.
 Top of the page
C:Amie Page Icon Posted 2022-03-15 9:56 AM
#
Avatar image of C:Amie
Administrator
H/PC Oracle

Posts:
16,496
Location:
United Kingdom
Status:
Yes, it'll be the icon colour depth. Use a resource editor to delete the high-res icons and it'll load.
 Top of the page
frisser Page Icon Posted 2022-03-16 10:49 AM
#
Avatar image of frisser
Subscribers
Factorite (Elite)

Posts:
222
Location:
Netherlands
Status:
Quote
Alt Bass - 2022-03-14 10:26 AM

Must be because it tries to extract the icon from EXE file. I guess there would be no such problem if you disabled custom EXE icons.


Quote
C:Amie - 2022-03-14 10:56 AM

Yes, it'll be the icon colour depth. Use a resource editor to delete the high-res icons and it'll load.


Thanks! This is indeed the permanent solution. Changing/removing the icon.

For example now I can finally use MS Reader PPC (better then the HPC version) on my Jornada









Edited by frisser 2022-03-16 12:25 PM
 Top of the page
Jump to forum:
Seconds to generate: 0.062 - Cached queries : 60 - Executed queries : 10
Server Time now is: Wednesday, 10 August 2022 - 5:21