x
This website is using cookies. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. More info. That's Fine
HPC:Factor Logo 
 
Latest Forum Activity

Overclocking nec mobilepro 900

1 2 3
Thecatmilton Page Icon Posted 2011-02-27 7:21 PM
#
Avatar image of Thecatmilton
Factorite (Elite)

Posts:
208
Location:
Dallas Texas
Status:
Hi I was wondering if I could overclock my nec mobilepro 900 if so how do I do it
 Top of the page
Alt Bass Page Icon Posted 2011-02-27 7:32 PM
#
Avatar image of Alt Bass
H/PC Sensei

Posts:
1,169
Location:
Russia
Status:
Google for XCLKCFG application.
 Top of the page
Rich Hawley Page Icon Posted 2011-02-27 7:37 PM
#
Avatar image of Rich Hawley
Global Moderator
H/PC Guru

Posts:
7,188
Location:
USA
Status:
But you can't overclock too far or it becomes pretty unstable....most people only overclock for when they are watching video, and then drop back to the normal speed for normal use. About the low 500s is the max for stability....
 Top of the page
CE Geek Page Icon Posted 2011-02-27 8:51 PM
#
Avatar image of CE Geek
Global Moderator
H/PC Oracle

Posts:
12,667
Location:
Southern California
Status:
Looks like some folks have had problems with the Psion Netbook Pro after installing xclkcfg.exe:

http://www.fixya.com/support/t116543-netbook_pro_startup

Dunno if anyone has tried it with the 900 before.
 Top of the page
Ceya Page Icon Posted 2011-02-28 6:54 AM
#
Avatar image of Ceya
H/PC Elite

Posts:
703
Status:
wasn't there a program before that overclocked it. i'll look for it.

S/F,
CEYA!
 Top of the page
CE Geek Page Icon Posted 2011-02-28 10:08 AM
#
Avatar image of CE Geek
Global Moderator
H/PC Oracle

Posts:
12,667
Location:
Southern California
Status:
I've been looking around the Web for another one myself today, but the only thing that turned up is an overclock utility for an older model iPAQ that had a 206 MHz SA-1110 processor. The utility opens on my CE netbooks, but it of course thinks that the default speed is 206 MHz on all of them, so it's of no use.
 Top of the page
Rich Hawley Page Icon Posted 2011-02-28 12:23 PM
#
Avatar image of Rich Hawley
Global Moderator
H/PC Guru

Posts:
7,188
Location:
USA
Status:
File is attached...



Attachments
----------------
Attachments 900c_Overclock.cab (14KB - 26 downloads)
 Top of the page
wallythacker Page Icon Posted 2011-02-28 3:59 PM
#
Avatar image of wallythacker
H/PC Elder

Posts:
2,156
Location:
Barrie, Ontario
Status:
my 900 runs ok at 574 or something like that but the battery goes down fast.
 Top of the page
Thecatmilton Page Icon Posted 2011-02-28 10:45 PM
#
Avatar image of Thecatmilton
Factorite (Elite)

Posts:
208
Location:
Dallas Texas
Status:
hi rich i installed the cab and my mp900 says "cannot find xclkcfg2 or one of its componants" You probibly know the rest
 Top of the page
hmascience Page Icon Posted 2011-02-28 11:37 PM
#
Avatar image of hmascience
H/PC Philosopher

Posts:
451
Location:
United States
Status:
You might just consider upgrading to the cmonex ROM v.2 . It includes overclocking. I realize you may have some HPC2000 programs or like to play, but the whole user experience is nicer with cmonex's ROM. Just some food for thought.
 Top of the page
Thecatmilton Page Icon Posted 2011-03-02 9:45 PM
#
Avatar image of Thecatmilton
Factorite (Elite)

Posts:
208
Location:
Dallas Texas
Status:
Is there any other way?
 Top of the page
Rich Hawley Page Icon Posted 2011-03-02 10:48 PM
#
Avatar image of Rich Hawley
Global Moderator
H/PC Guru

Posts:
7,188
Location:
USA
Status:
Yes, find out which dependancies are missing...use executeability check, and then copy them over to the Mobilepro...
 Top of the page
Thecatmilton Page Icon Posted 2011-03-03 1:59 PM
#
Avatar image of Thecatmilton
Factorite (Elite)

Posts:
208
Location:
Dallas Texas
Status:
and how would I do that
 Top of the page
Rich Hawley Page Icon Posted 2011-03-03 4:01 PM
#
Avatar image of Rich Hawley
Global Moderator
H/PC Guru

Posts:
7,188
Location:
USA
Status:
hmmm, do we have a CESD on executeability check?
 Top of the page
Thecatmilton Page Icon Posted 2011-03-10 1:50 AM
#
Avatar image of Thecatmilton
Factorite (Elite)

Posts:
208
Location:
Dallas Texas
Status:
what do you mean "a CESD on executeability check?"
 Top of the page
1 2 3
Jump to forum:
Seconds to generate: 0.281 - Cached queries : 71 - Executed queries : 11