x
This website is using cookies. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. More info. That's Fine
HPC:Factor Logo 
 
Latest Forum Activity

Compaq 2930A Model 800 turn on without ROM

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [15 messages per page]

Dion Page Icon Posted 2019-05-12 8:33 PM
#
Avatar image of Dion
H/PC Newbie

Posts:
2
Location:
Russia
Status:
hello,
I got this device without a ROM. The device does not respond to pressing the power button. In another forum, I was told that the device BIOS is also on Board the ROM with Windows CE.
Is there a way to turn on the device without ROM? For example, if I find a PCMCIA flash card and copy the win CE image to it?

If there are no alternative ways, where can I buy such ROMs? On ebay not find, maybe I'm doing the wrong search...
 Top of the page
C:Amie Page Icon Posted 2019-05-13 8:19 AM
#
Avatar image of C:Amie
Administrator
H/PC Oracle

Posts:
15,378
Location:
United Kingdom
Status:
I am afraid that these generation devices do not have flash ROM chips, they are burned. You will have to replace the entire daughterboard

https://store.emprgroup.com.au/p-116730-326821-001.aspx
 Top of the page
Rich Hawley Page Icon Posted 2019-05-13 1:54 PM
#
Avatar image of Rich Hawley
Global Moderator
H/PC Guru

Posts:
6,996
Location:
USA
Status:
Isn't that the same as the 2010C? If so it might provide more search criteria.
 Top of the page
C:Amie Page Icon Posted 2019-05-13 3:52 PM
#
Avatar image of C:Amie
Administrator
H/PC Oracle

Posts:
15,378
Location:
United Kingdom
Status:
Quote
Rich Hawley - 2019-05-13 1:54 PM

Isn't that the same as the 2010C? If so it might provide more search criteria.
The list at the link above certainly implies as such, aye.
 Top of the page
Dion Page Icon Posted 2019-05-16 8:06 PM
#
Avatar image of Dion
H/PC Newbie

Posts:
2
Location:
Russia
Status:
Quote
https://store.emprgroup.com.au/p-116730-326821-001.aspx

Probably this is the only link where there is information about these compaq ROMs

I had an idea to buy a PCMCIA compact flash adapter and record an image of Win CE on it, but it seems to be fantastic! It is unlikely will work...

I noticed the similarity with ROM Casio Cassiopeia A-11A. The connector is also 32-pin and the slot is similar...


I'm going to find on eBay cheap and in poor condition Compaq C-series with ROM
 Top of the page
ken680428 Page Icon Posted 2020-10-14 6:47 PM
#
Avatar image of ken680428
H/PC Newbie

Posts:
4
Location:
Canada
Status:
Just to help you out the Compaq C120 is a rebadged Casio Cassiopeia A20, and the Compaq C140 is a rebadged Casio Cassiopeia A-11. So the ROM Modules are compatible. I took my CE 2.0 Module out of my A-11 and put it in my C140 and it worked fine. And the CE 1.0 Module out of the C140 worked fine in my A-11. (the A-11 has a non-working touchscreen)

Kenneth Finch
 Top of the page
hpc:factor« View previous thread · Hardware Support · View next thread »

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [15 messages per page]

Jump to forum:
Seconds to generate: 0.031 - Cached queries : 60 - Executed queries : 10
Server Time now is: Monday, 26 October 2020 - 19:25