x
This website is using cookies. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. More info. That's Fine
HPC:Factor Logo 
 
Latest Forum Activity

Intermec 6651 Battery

1 2 3 4 5
torch Page Icon Posted 2023-03-05 4:55 AM
#
Avatar image of torch
Subscribers
H/PC Guru

Posts:
5,793
Location:
United States 
Status:
Is it still working okay? I thought about sending them my MobilePro 790 and 900 battery backs.
 Top of the page
ArchiMark Page Icon Posted 2023-03-05 6:03 AM
#
Avatar image of ArchiMark
Subscribers
H/PC Sensei

Posts:
1,201
Location:
Silicon Valley
Status:
I think so.....but haven't done any extensive battery testing, as most of the time I've had both card slots loaded with cards and WinCE gives me message about not being able to support using both slots with cards if AC charger is not connected. So, most of the time the AC charger is plugged in.
 Top of the page
torch Page Icon Posted 2023-04-06 5:22 AM
#
Avatar image of torch
Subscribers
H/PC Guru

Posts:
5,793
Location:
United States 
Status:
Thank you!

So I paid the invoice - sending my MobilePro 790 and 900 batteries in. I’ll keep you all updated
 Top of the page
ArchiMark Page Icon Posted 2023-04-06 5:48 AM
#
Avatar image of ArchiMark
Subscribers
H/PC Sensei

Posts:
1,201
Location:
Silicon Valley
Status:
Hopefully, they take care of you quickly and do a great job like they did for me.

Let us know how it goes....

 Top of the page
torch Page Icon Posted 2023-04-06 7:23 AM
#
Avatar image of torch
Subscribers
H/PC Guru

Posts:
5,793
Location:
United States 
Status:
I will! If they do a good job (I’m sure they will), I think I’ll ask them if it’s okay if we feature them on a news post here.
 Top of the page
ArchiMark Page Icon Posted 2023-04-08 12:04 AM
#
Avatar image of ArchiMark
Subscribers
H/PC Sensei

Posts:
1,201
Location:
Silicon Valley
Status:
Sound good!

Fingers crossed.....

 Top of the page
torch Page Icon Posted 2023-09-06 5:10 PM
#
Avatar image of torch
Subscribers
H/PC Guru

Posts:
5,793
Location:
United States 
Status:
Sorry for the late update, both batteries for the 790 and 900 seem to be working fine.

My knowledge is limited on how to do a battery benchmark, but they seem to hold charge, idle a lot longer.

The battery meter doesn't work any longer for the 790, but I knew that going in
The battery meter does work for the 900 though
 Top of the page
thenzero Page Icon Posted 2023-09-06 7:20 PM
#
Avatar image of thenzero
Subscribers
H/PC Elite

Posts:
749
Location:
United States
Status:
Quote
The battery meter doesn't work any longer for the 790, but I knew that going in


Really? Is that due to a technical consideration with the new batteries or what?
 Top of the page
torch Page Icon Posted 2023-09-06 7:44 PM
#
Avatar image of torch
Subscribers
H/PC Guru

Posts:
5,793
Location:
United States 
Status:
I don’t know the jargon but they told me they couldn’t guarantee the chip in the battery would still function before I sent to them I think the one that reads the metering ?

But yeah the 900 one seems to work though.
 Top of the page
ArchiMark Page Icon Posted 2023-09-06 7:59 PM
#
Avatar image of ArchiMark
Subscribers
H/PC Sensei

Posts:
1,201
Location:
Silicon Valley
Status:
They said they don't have a way to check since they only have the battery and not the device.
 Top of the page
torch Page Icon Posted 2023-09-06 8:01 PM
#
Avatar image of torch
Subscribers
H/PC Guru

Posts:
5,793
Location:
United States 
Status:
Correct. I was under the impression it’s similar to “TPMS” for measuring tire pressure on a car but except for battery.
@thenzero thought it’s odd that the 790 doesn’t measure the battery level but when the battery is fully charged , the light is green.

I suspect maybe the voltage on battery indicates it’s fully charged ? And the hardware itself disables the charging ?
 Top of the page
torch Page Icon Posted 2023-09-14 9:32 PM
#
Avatar image of torch
Subscribers
H/PC Guru

Posts:
5,793
Location:
United States 
Status:
I found this thread where cmonex mentioned
https://www.hpcfactor.com/forums/forums/thread-view.asp?tid=6602&start=1
cmonex - 2006-11-03 3:27 AM


be careful when recelling the battery. it is an "intelligent" battery, you need to reprogram it or recell it with that trick mentioned in another thread (the old and then the new cells should have a certain charge level when doing this)
 Top of the page
1 2 3 4 5
Jump to forum:
Seconds to generate: 0.328 - Cached queries : 70 - Executed queries : 8